FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar 

Her finder du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi modtager. Vi vil også anbefale Spørgsmål og svar – Alkolås efter spirituskørsel på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Kan jeg besøge et valgfrit værksted til installation og service af min alkolås?

Nej, du skal besøge et af de autoriserede værksteder, der er anført på denne hjemmeside for installation og service af din alkolås på et betinget kørekort.

Kan chauffører med ringe erfaring bruge et køretøj med en alkolås?

Det skal være lige så nemt at bruge en alkolås, som det er at sætte sin sikkerhedssele på.

Den store farveskærm på Dräger Interlock 7500 giver klare instruktioner og information på dansk med tydelig grafik over alt, hvad der er nødvendigt for at håndtere alkolåsen og starte køretøjet, selv uden tidligere erfaring.

Desuden giver displayet dig vigtige oplysninger om den resterende fri-starttid, resterende tid til service og andre administrative oplysninger.

Kan mundskyl eller sprinklervæske forårsage en forkert udåndingstest?

Dräger Interlock 7500 har en unik funktion til at skelne mellem alkohol i kroppen, mundhulen og fra omgivelserne. Såsom mundskyl, sprinklervæske, håndsprit og andre ting, der indeholder alkohol. Du kan være sikker på, at ingen forkerte udåndingstests vil blive registreret som ægte med en alkolås fra Dräger!

Er der risiko for smitte, når der skiftes fører?

På Dräger Interlock 7500 udskiftes hele pustekanalen, når du udskifter mundstykket. Hvis mundstykket udskiftes ved udskiftning af føreren, er der ingen overflader tilbage, hvor bakterier kan ophobes. Dette har også den hygiejniske aspekt af at undgå at spyt og andre ting ender i instrumentet.

Er det muligt at snyde?

Dräger Interlock 7500 er udstyret med et multi-sensor system, som analyserer og registrerer, at det er et menneske, der puster. Dette gør det meget vanskeligt at manipulere og alle almindelige metoder såsom trykluft, balloner, pumper og filtre opdages.

Forsøg på manipulation gemmes i loggen og rapporteres til Færdselsstyrelsen.

Kan en anden puste i alkolåsen?

Du er personligt ansvarlig for alle udåndingstest, der finder sted i alkolåsen. Det er ok at låne køretøjet ud. Hvis du låner køretøjet ud, er du stadig ansvarlig for de hændelser, som alkolåsen logger.

Skal jeg puste i alkolåsen ved hver start, selv ved korte stop?

Alkolåsen er udstyret med såkaldt fri-starttid. Det betyder, at du kan lave korte stop uden at skulle give udåndingstest. Dette er en sikkerhedsfunktion, så du altid kan starte motoren i tilfælde af ufrivillige stop. Ifølge Færdselsstyrelsens regler er denne fem minutter og kan ikke ændres.

Kan motoren stoppe under kørslen, hvis alkolåsen går i stykker?

Nej, den er konstrueret og monteret på en sådan måde, at den kun kan påvirke køretøjets start.

Hvad sker der, hvis jeg får problemer, når jeg rejser inden for Danmark?

Du kan besøge ethvert autoriseret værksted i Danmark for service og assistance, se autoriseret betinget værksted

Hvad sker der, hvis jeg får problemer uden for Danmark?

I henhold til alkolås ordningens regler må du ikke køre med dit kørekort uden for Danmark.

Tid til at ansøge om alkolås

Når du har fået dit kørekort med en betingelse for alkolås, er næste trin at indsende en tilmeldelse til os og vælge dit værksted. Hos Dräger vil vi informere værkstedet om, at du er klar til at få installeret din alkolås.